miércoles, 9 de enero de 2013

La pissarra digital

Avui hem tractat el recurs digital de la pissarra digital. Hem pogut conèixer d’una manera més propera com funcionen i un poc la utilitat que pot tenir per als infants. 

L’objectiu de la pissarra digital a un aula d’infantil, a part de projectar, s’ha d’aconseguir interactuar amb els infants. Aquesta interacció amb infants d’aquestes edats a de ser de manera lúdica. Podem aplicar molts de coneixements didàctics mitjançant jocs amb el suport de la pissarra digital. 

Aquesta eina digital es tracta d’una mena de pissarra virtual on poden projectar presentacions, informació, activitats, jocs.. i amb uns retoladors especials, o amb la mateixa mà, podem polsar la pantalla per a accionar qualsevol aspecte. 

Les aplicacions amb les que compta són les següents: es pot pintar amb ella, navegar per internet, fer exercicis interactius, activitats, jocs. Aquestes aplicacions donen un paper molt actiu al infant, motivant-lo a aprendre mentre utilitza altre suport molt més atractiu que l’estàtic paper de sempre. 

Personalment els requisits que es necessiten per a treballar amb la pissarra digital són la predisposició, el voler donar-li sentit a la seva utilitat, i sobretot la paciència, perquè com a eina digital que és no sempre funciona correctament. Es un recurs que si es sap treure profit d’ell pot ser molt interessant treballar amb ell, tant per al docent, com per als infants ja que és una eina que incrementa la motivació d’aquests.


No hay comentarios:

Publicar un comentario